EXTREMA RATIO NIMBUS ORDINANZA

Nimbus Ordinanza är tillverkad för att hedra soldaterna inom det 183:e fallskärmsregementet insatser under striderna i Case Grizzano.19 April 1945 pågick stride


 


Nimbus Ordinanza är tillverkad för att hedra soldaterna inom det 183:e fallskärmsregementet insatser under striderna i Case Grizzano.
19 April 1945 pågick strider under 12 timmar mot en tysk division, då det fanns begränsat med ammunition så fick soldaterna ur det 183:e fallskärmsregementet ofta strida hand-to-hand, kniv och spade var det som fanns att tillgå.
Även fast många från det 183:e fallskärmsregementet skadades och gick förlorade så kan man nu se att deras insats gjorde dom till vinnare.
Nimbus Ordinanza är en vidareutveckling på 39-09 kniven som användes då.

Extrema Ratio Nimbus Ordinanza är en taktiskt kniv som lämpar sig väl för fältbruk. Slidan är tillverkad av Kydex och erbjuder en rad olika bärmöjligheter, bälte, stridsväst, MOLLE eller på ryggsäcken för att nämna några olika alternativ.


Totallängd263 mm
Bladlängd141 mm
Bladtjocklek5 mm
Vikt199 g
BladmaterialBÖHLER N690 (58HRC)
FinishBURNISHING MIL-C-13924
SkaftmaterialFORPRENE
www.outdoor-butiken.se

Outdoor-butiken bedrivs som en enskild firma då det är upplevs som enklare än AB. Jag som driver webbutiken heter Mikael och jag driver denna butik samt "www.lov-snickaren.se" samt "www.shadowtrooper".

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Paypal

© 2023 www.outdoor-butiken.se Powered by Quickbutik