SOTO AMICUS & COOK SET

SOTO levererar ett fantastiskt lättviksset med Amicus Piezo-brännare.COOK SET från Soto innehåller allt som den viktmedvetna ensamvandraren eller multisportaren


 


SOTO levererar ett fantastiskt lättviksset med Amicus Piezo-brännare.

COOK SET från Soto innehåller allt som den viktmedvetna ensamvandraren eller multisportaren behöver för att laga mat på vägen. Deras hyllade Amicus -brännare med piezo-tändare kommer i ett set med två kokkärl på 1.0L respektive 0,5L i hårdanodiserad aluminium. Allt med en totalvikt på 277 gram!

Soto Amicus är utan tvekan den bästa brännaren i sin prisklass vi har hittat. Amicus har fått ärva många av de detaljer som gjort Soto Windmaster till vad många anser vara världens bästa toppmonterade brännare. Köket har steglöst justerbar låga/ effekt och inbyggd piezo-tändare.

Amicus skulle kunna beskrivas som en "budgetvariant" av Windmaster. Det Amicus ärvt från Windmaster är driftsäkerhet, byggkvalitet, effekt, det nedsänkta och vindskyddande brännarhuvudet och den inbyggda piezotändaren. Windmaster är lättare, har större brännarhuvud och har microregulator vilket gör det till en ännu mer kompetent brännare men är ju också dyrare.

Driftsäkerheten är verkligen A och O när det kommer till brännare då det kan vara direkt dåligt om brännaren slutar fungera när man är några dagar från civilisationen. Soto verkar ha en extremt bra kvalitetssäkring vilket i dessa dagar kan upplevas vara otroligt sällsynt. Det känns att de har en yrkesstolthet att bevara.

En annan funktion eller egenskap som hamnar under kategorin effekt är just effekten. Amicus har power to spare med sina 3030W. Det är väldigt sällan man behöver vrida vredet till full effekt. Dessutom har Amicus en bra finjustering på gaslågan.

Vindtåligheten är för att vara ett toppmonterat kök utan integrerat system med kärl superb. Detta beror på att Soto sett till att avståndet från benen kärlen står på är riktigt nära själva brännarhuvudet (dock inte lika nära som Windmaster). Brännarhuvudet i sin tur är konkavt och med för denna typen av kök höga väggar. Detta gör att det blir svårt för vinden att komma åt själva brännarhuvudet och det lilla avståndet mellan brännare och kärl adderar till att relativt lite av effekten kan blåsa bort.

Amicus har fyra kärlstöd som ger bra stöd även för lite tyngre kärl. Kärlstöden sitter till skillnad från de på Windmaster fast men blir trots detta en smidig och väldigt packbar enhet när de är nedfällda. Var noga med att kärlstöden verkligen har hamnat i helt rätt läge när de fälls upp så du slipper spilla ut risotton när den precis blivit klar.

Som om allt detta inte är nog har Amicus marknadens bästa piezotändare. Istället för att gå på utsidan av brännaren har Soto lyckats dra själva metallbiten inuti pelaren upp till mitten av brännarhuvudet där den har ytterst låg profil. Att den är tillverkad en platt metallremsa istället för en metalltråd gör den mindre benägen att gå sönder, vilket även den låga profilen bidrar till. Piezotändaren på andra brännare brukar sticka upp ganska mycket från själva brännarhuvudet och är benägen att fastna i diverse saker och gå sönder. Amicus piezo är något så ovanligt som en driftsäker piezo.

  • OBS! Gas ingår ej!
Specifikation kokkärl
 Small PotLarge Pot
Dimensions12.0 × 6.0 cm13.0 × 10.0 cm
Capacity500 ml / 16.9 oz1000 ml / 33.8 oz
Weight78 g / 2.8 oz120 g / 4.8 oz
MaterialHard anodized aluminum
Specifikation brännare
CertifieradCE-15
Vikt brännare81 gram ink piezo
BränsleGas
Effekt3030W
Koktid för en liter vattenIngen uppgift
Mått brännare76 × 100 × 86 mm
Mått brännare packad43 × 40 × 75 mm
Diameter på brännarhuvud44 mm
Diameter på brännarhuvud med kärlstöd utfällda110 mm


Företag, organisationer eller föreningar som önskar samarbete eller offert, mailar till oss på mailadressen: [email protected]


www.outdoor-butiken.se

Outdoor-butiken bedrivs som en enskild firma då det är upplevs som enklare än AB. Jag som driver webbutiken heter Mikael och jag driver denna butik samt "www.lov-snickaren.se" samt "www.shadowtrooper".

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Klarna Payment with Payson Payment with Paypal

© 2023 www.outdoor-butiken.se Powered by Quickbutik